2 Mart 2015 Pazartesi

Dowaksa Ford'u hafifletmek için anlaştı.

BMW i3'e ait karbon gövde

Aksa Akrilik’in kompozit alanında Yalova’da faaliyet gösteren şirketi DowAksa, 259 milyon dolarlık uluslararası bir konsorsiyuma katıldı. Şirket, karbon elyaf ürünleri geliştirme projesi kapsamında ABD’li Ford Motor Company ile de maliyet düşürücü hafif araç üretiminde çalışacak.


Otomotiv, enerji ve havacılık gibi alanlarda kullanılan karbon elyaf, çelikten 5 kat güçlü ancak 4 kat hafif olmasıyla tanınıyor. Karbon elyafın yanı sıra, 130 milyon dolarlık nitelikli yatırım teşviki de alan DowAksa, 3 bin 500 ton olan mevcut üretimini de 2023 itibariyle 30 bin tonunu üzerine çıkarmayı hedefliyor.

DowAksa, ABD Başkanı Barack Obama’nın duyurduğu kamu-özel ortaklığı projesi ‘Yüksek Teknoloji İçeren Yenilikçi Kompozit Üretim Enstitüsü’ne kurucu üye sıfatıyla dahil oldu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Berkman, “Dünyanın önde gelen üniversite ve laboratuarlarının da yer aldığı enstitü kapsamında DowAksa ve Ford da işbirliğine gidecek. Ford 2018’de çıkaracağı yeni nesil araçlarında karbon elyafı geniş oranda kullanmak istiyor” dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder